TRAUMA en LETSEL

Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) is een kortdurende therapie voor mensen die last blijven houden van een schokkende ervaring. Ook wanneer die gebeurtenis al jaren geleden heeft plaatsgevonden. Dat gaat vaak gepaard met allerlei lichamelijke en psychische klachten, stress en slaapproblemen.

Voorbeelden van gebeurtenissen die kunnen leiden tot verwerkingsproblemen:

 

Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar EMDR. Hieruit blijkt dat cliŽnten goed reageren op deze therapievorm. In de meeste gevallen kan de therapie al na enkele behandelingen worden afgesloten, waardoor de cliŽnt weer snel terug is in het werk en het normale leven weer kan oppakken.

Voordelen van deze behandeling: zeer effectief, snel en efficiŽnt, positieve effecten groeien nog in verloop van tijd, relatief geringe belasting voor de cliŽnt, kostenbesparend.

 

 

LETSEL(SCHADE)

Een ingrijpende gebeurtenis kan samengaan met letsel en met letselschade. Wij hebben uitgebreide ervaring met begeleiding van mensen met letsel. Ook hierbij geldt de doelstelling om het functioneren te verbeteren. Enerzijds om daarmee arbeidsverzuim te reduceren anderzijds om mensen sterker te maken voor nieuwe perspectieven.